7 Haziran 2013 Cuma

Basur Tedavi

Genellikle hareketsiz bir yaşam biçimi süren insanları etkisi altına alan basur, aslında önlenebilmesi tedavisinden kolay bir rahatsızlıktır. Ne yazık ki çoğu kişi, hastalık son haddine geldikten sonra doktora görünmeyi prensip kabul etmektedir. Bu durumda tedavisi çok kolay olan basit hastalıklar dahi içinden çıkılamaz hale dönüştürmektedir. Bakımın en iyi tedavi olduğunu düşünecek olursak her hastalıkta, özellikle de kişinin her anını ilgilendiren basur gibi bir hastalıkta erken tedavi çok önemlidir.


Basurlu alanın mahremiyetinden de olsa gerek azımsanmayacak kadar çoğunluk, son aşamada doktorun kapısını çalmaktadır. Halbuki bu evre mahremiyetin sınırlarının son durağı olmaktadır. Bu nedenle sizleri erken tanı ve tedaviye davet ediyoruz


Hemoroid ya da basur şikayetleri başlayan hastalara hemen ameliyat yoluna gidilmez. Bunlara hafif vakalar adı da verilmektedir. Hafif vakalarda ilk önceleri ilaçla muamele yöntemleri kullanılır. Doktorunuz size merhem, fitil veya pedleri önerebilir. Basur tedavisinde kullanılabilecek birkaç grup ilaçlar bulunmaktadır ki bunların en başında gelenleri kortizon grubu ilaçlardır. Bu ilaçlar krem ve fitil şeklinde lokal olarak kullanılmakta olup genellikle kaşıntı ve ağrı problemleri olan hastalar için dıştan uygulanabilen ilaçlardır. Bu ilaçlar kısa süreli uygulanmakta ve hastaları rahatlatmaktadır. Uzun dönemde kullanılması sıkıntı doğurabileceğinden uzmanlar tarafından önerilmemektedir. Uzun dönemde kullanılması deri döküntüsü, iltihap ve deri incelmesi gibi yan etkilere neden olabilir.



Basur Tedavi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder